17/2/09

Ανθή

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου
Όλα άρχισαν πριν τα Χριστούγεννα μία μέρα πριν να κλείσουν τα σχολεία. Εκείνο το πρωί ήρθε ο κύριος μέσα στην τάξη και μας ρώτησε αν θα πάμε τα Χριστούγεννα να πούμε τα κάλαντα; Εμείς φυσικά είπαμε «ΝΑΙ». Μετά μας είπε τι θα κάνουμε τα λεφτά; Τα παιδιά είπανε ότι θα πάρουν PHP, MP4, MP3 κ.α. μέχρι που η Μαρίνα είπε ότι θα πάρει Notebook τότε λέει ο κύριος ήρθαμε στο θέμα μας, τον ρωτήσαμε τι εννοεί; Μας είπε ότι σκέφτηκε να πάρουμε Laptop και ότι θα κάνουμε μάθημα μέσο υπολογιστή. (Τότε εμείς χαρήκαμε!!!) Μας είπε ότι θα πάμε σαν ΣΤ΄ τάξη να τραγουδήσουμε και να μαζέψουμε χρήματα για τους υπολογιστές. Επίσης πήγαμε και στον κύριο Δήμαρχο και του είπαμε αν μπορεί να μας βοηθήσει με το χρηματικό ποσό.
Για να μην σας τα πολυλογώ σήμερα μας έφερε ο κύριος τα Laptop τα ανοίξαμε και είναι τέλεια με όλοι την σημασία της λέξεως. Εκείνη την ημέρα δεν κάναμε μάθημα παρά μάθημα υπολογιστών ο κύριος μας μας έδειξε πώς να χειριζόμαστε τους υπολογιστές και πώς να τους προσέχουμε.
Παρασκευή 23 Ιανουαρίου
Σήμερα κάναμε μάθημα με τους υπολογιστές. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποιες ρυθμίσεις και να εγκαταστήσουμε κάποια προγράμματα. Περάσαμε πολύ ωραία παίζαμε παιχνίδια βάζαμε τραγούδια και γενικά ήταν φοβερά!!!! Ο κύριος μας πέρασε τα βιβλία και επίσης ένα παιχνίδι την Monopoly. Είμαστε τόσο χαρούμενοι που δεν θέλουμε να βγούμε διάλυμα αν είναι δυνατών εμείς;;; εμείς;;; πολύ περίεργο. Πάντως είναι τέλεια να κάνεις μάθημα με τον υπολογιστή. Όλοι στο σχολείο μας ζηλεύουν πώς να μην μας ζηλεύουν με τέτοιον καταπληκτικό κύριο που έχουμε και με τις ωραίες ιδέες που έχει!!!!!
Δευτέρα 26 Ιανουαρίου
Ο κύριός μας μας είπε την Παρασκευή αν θα μπορούμε να κάτσουμε ολοήμερο για να κάνουμε τα μαθήματά μας και να μάθουμε να χειριζόμαστε τους υπολογιστές. Σήμερα όλη η τάξη μου καθίσαμε στο ολοήμερο και περάσαμε φανταστικά!!!!!! Ο κύριος μας είπε ότι πρέπει βγάλουμε το OFFICE γιατί αλλιώς θα κλειδώσει το λειτουργικό και τότε δε θα μπορούμε να γράψουμε στους υπολογιστές, και περάσαμε το Open Office.
Τρίτη 27 Ιανουαρίου
Σήμερα η μέρα περνούσε ανέμελα οι ώρες περνούσαν και δεν καταλαβαίναμε πότε μπαίναμε μέσα για μάθημα και πότε χτυπούσε το κουδούνι για διάλυμα, στο σχολείο μας ήρθε και ο κύριος Σύμβουλος ήρθε στην τάξη μας για να την δει και επίσης να δει πως τα πάμε με το καινούριο σύστημα μαθήματος. Πάντως είναι φανταστικά να κάνεις μάθημα με υπολογιστές και όχι βιβλία, μολύβια, γόμες κ.α. Που να σβήνεις με γόμα τώρα... ενώ με τα Laptop πατάς απλά το Backspace και σβήνεις ότι θέλεις!!!!!!!!!!
Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009
Σήμερα η κυρία Διευθύντρια μας έφερε μια εφημερίδα η οποία είχε ολόκληρο άρθρο για την Ηλεκτρονική Τάξη που έχουμε κάνει και για τις προσπάθειες που κάναμε στις Χριστουγεννιάτικες Διακοπές, ποιοι είναι οι στόχοι του Δασκάλου μας και πως κάνουμε το μάθημα μέσο του Η/Υ. Όλοι μέσα στην τάξη είμαστε πολλοί χαρούμενοι γιατί είμαστε το πρώτο Δημόσιο Σχολείο και το πρώτο σχολείο από όλα τα σχολεία της Ελλάδας που κάνει μάθημα με Η/Υ.
Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009
Στο σχολείο μας σήμερα ήρθε ο κύριος Δήμαρχος για να δει την τάξη μας, όλοι οι συμμαθητές μου και εγώ, φέραμε διάφορα πράγματα όπως: μέλι, κρασί, γλυκά του κουταλιού κ.α. Εμείς τον ευχαριστήσαμε πάρα πολύ για το χρηματικό ποσό που μας έδωσε. Επίσης ο κύριος Δήμαρχος παρακολούθησε για λίγο το μάθημα.
Ο κύριός μας, όταν είχαμε στην αρχή τους υπολογιστές, μας είπε ότι κάποτε θα τους βαρεθούμε και τότε εμείς λέγαμε ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Και όμως είχε δίκιο εγώ τον έχω ψιλοβαρεθεί, τώρα για τους άλλους δεν ξέρω. Δεν είναι και τόσο σημαντικό να έχεις ένα μηχάνημα και όλη την ημέρα να είσαι μπροστά του, δεν είναι και το καλύτερο ή τουλάχιστον όποιος δεν το βλέπει έτσι αν το δούμε με άλλη πλευρά κάνει κακό στα μάτια μας δεν είναι καλό να κάθεσαι μπροστά σε ένα υπολογιστή 8-10 ώρες την ημέρα είναι μεγάλη υπερβολή. Γι' αυτό όποιος έχει Υπολογιστή να μην κάθεται όλη την ημέρα μπροστά του ή να μην πηγαίνει στα Internet Coffee και να αφοσιώνεστε μπροστά σε μία οθόνη πιστέψετε με ότι υπάρχουν καλύτερα πράγματα να κάνουμε στην ζωή μας!!!!!!
Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου
Σήμερα πήγαμε στο σχολείο ευτυχώς σήμερα δεν πήραμε βιβλία κάναμε μάθημα από τον υπολογιστή. Πλέον δεν μου κάνει εντύπωση τίποτα τα έχω συνηθίσει πια όλα. Εκτός από μερικά πράγματα που μας φέρνει ο κύριός μας κάθε μέρα, κάτι πολύ ωραία. Πιστεύω ότι όλοι μας πια το έχουμε συνηθίσει όλο αυτό με τα LAPTOP όλο αυτό στο τέλος θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία για όλους μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009
Σήμερα μια συμμαθήτριά μου έχει γενέθλια. Στο ολοήμερο κόψαμε τούρτα και ήταν φανταστική. Ο κύριός μας επειδή κάτι του έτυχε πήγε στην Κρήτη. Και την υπόλοιπη βδομάδα δύστυχος δεν θα πάρουμε τους υπολογιστές επειδή θα κάνουμε μάθημα με την κυρία Διευθύντρια.
Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009
Επιτέλους πήγα σχολείο μετά από τέσσερις ημέρες που ήμουν άρρωστη. Ήθελα τόσο πολύ να πάω επειδή στην τάξη μας ήρθαν τα κανάλια. Σήμερα πήγα στο σχολείο αλλά δεν ήταν εκεί, αλλά δεν με πειράζει και πολύ επειδή είδα τους συμμαθητές μου και άκουσα τα ωραία λόγια που είπαν για τον κύριο, για την τάξη, για το πόσο τους αρέσει να κάνουν μάθημα έτσι κ.α.
Σήμερα στο σχολείο ήταν τέλεια!!! Στην τάξη μου είχαμε Internet, σερφάραμε και ήταν φανταστικά, κατεβάζαμε εικόνες, παιχνίδια κ.α. Οι ώρες περνούσανε πολύ γρήγορα και δεν τις καταλαβαίναμε. Το Υπουργείο Παιδείας μας έστειλε τα βιβλία που γράφουμε πάνω σε αυτά.(Γιατί μέχρι τώρα είχαμε τα βιβλία αλλά δεν μπορούσαμε να γράψουμε πάνω σε αυτά.) Και η Microsoft μας έστειλε το Office και τα Windows 7. Επίσης ο κύριος θα μου πάρει τον υπολογιστή για να βάλει τα Windows 7.
Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009
Στο σχολείο μου έδωσε ο κύριος τον υπολογιστή και τα Windows 7 είναι φανταστικά!!!!!! Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι ο υπολογιστής είναι στα αγγλικά, ( δυστυχώς) αλλά δεν με πειράζει και τόσο επειδή ο υπολογιστής που έχω σπίτι είναι και αυτός στα αγγλικά.
Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009
Το σχολείο είναι τόσο ωραίο μ’ αρέσει πάρα πολύ ανυπομονώ πάντα όταν πάω σπίτι πότε θα έρθει η άλλη μέρα να πάω σχολείο. Είναι τόσο ωραία να κάνεις μάθημα με υπολογιστή!!!!!!!!
Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009
Σήμερα στην τάξη μας χάλασαν 3 υπολογιστές, ο υπολογιστής της Ελευθερίας κάποιο μηχάνημα κάηκε, και θα τον στείλουν στην Αθήνα, και μέχρι τότε θα πάρει τον υπολογιστή του σχολείου. Οι υπολογιστές του Θανάση και του Σπύρου «τσίμπησαν» έναν καταστροφικό ιό από το Internet και τους κατέστρεψε το λογισμικό.
Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009
Σήμερα όλοι οι υπολογιστές είναι μια χαρά, εκτός από τον υπολογιστή της Ελευθερίας που τον έστειλαν στην Αθήνα, αλλιώς όλα είναι μια χαρά!!!! Σήμερα όλα στο σχολείο ήταν πολύ ωραία κάναμε κανονικά μάθημα χωρίς προβλήματα αυτή τη φορά.
Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009
Την Δευτέρα δεν πήγαμε σχολείο επειδή χιόνισε και όλα ήταν κλειστά. Σήμερα πήγαμε στο σχολείο όπως όπως με τον πάγο… και πάλι δεν ήμασταν όλα τα παιδιά ήμασταν 21 παιδιά στο σχολείο (σπάσαμε ρεκόρ). Δεν κάναμε μάθημα παρά μόνο στην τάξη που φτιάξαμε e- mail και κάναμε εικαστικά γενικά ήταν πολύ τέλεια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου